Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
21

 

Ο Βουλευτής κ. Νίκος Σηφουνάκης, με αφορμή την «μαύρη» σημερινή επέτειο της εγκαθίδρυσης της δικτατορίας των «Συνταγματαρχών» της 21ης Απριλίου 1967, δήλωσε τα εξής:
«Σαράντα δυο χρόνια μετά, θα έλεγε κανείς πως είναι χαμένος χρόνος να ασχολούμαστε με την Χούντα, τους υποκινητές, τους πρωτεργάτες και τους θιασώτες της. Άλλωστε το Δημοκρατικό πολίτευμα το χαρακτηρίζει η γενναιοψυχία και η διάθεση λήθης και αμνηστίας ακόμη και σ αυτούς που το εξοβέλισαν . Όμως γυρίζοντας πίσω και ιδιαίτερα για τις νέες γενιές, που σήμερα θεωρούν αυτονόητη τη δημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας, δεν θα έπρεπε να λησμονήσουμε τον αντιδικτατορικό αγώνα και τις θυσίες χιλιάδων ελλήνων πατριωτών που αντιστάθηκαν στη βία των Συνταγματαρχών.
Ο Λαός μας δεν θα λησμονήσει ποτέ την επτάχρονη καταδυνάστευση του τόπου και τα δεινά που συσσώρευσε με αποκορύφωμα την προδοσία και την τραγωδία που επακολούθησε στη μαρτυρική Κύπρο.

Σήμερα πια έχοντας την πείρα του παρελθόντος αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι πρέπει να διευρύνουμε  την Δημοκρατία μας, να την καταστήσουμε παραδειγματικά αξιόπιστη και να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για μια πιο δίκαιη κοινωνία με αλληλεγγύη, ανάπτυξη και προκοπή.»